Mogelijkheden

Voor hulpverleners

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Kate has a special way of telling a story that draws you in and connects with you on a level that is raw and unfiltered.
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/testimonials_dark.png
Kate is an amazing counselor and takes the time to respond thoughtfully to your needs. I appreciate her so much.
Amazing kind hearted person. Really cares about who the client is and what their lifestyle is and how to improve it.
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/testimonials_dark_03.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Regelmatig lezen we berichten over ellenlange wachtlijsten en torenhoge werkdruk in de gezondheidszorg

Hulpverleners geven nochtans het beste van zichzelf om hun patiënten de zorg te geven die ze verdienen. Soms lopen ze zichzelf voorbij: ze kunnen geen neen zeggen tegen al die zorgvragen en persen er nog een afspraak bij; vaak ten koste van hun eigen zelfzorg.

Zorgverstrekkers zijn ook kwetsbaar. Ze hebben voor hun beroep gekozen om mensen te helpen en grenzen aangeven lijkt in strijd hiermee. Niets is minder waar. Goede zelfzorg is voorwaarde om goed voor anderen te zorgen. Geen enkele patiënt heeft baat bij een uitgeputte hulpverlener met compassion-fatigue! Toch zien we in de praktijk heel wat zorgverleners over hun grenzen gaan met het risico op burn-out tot gevolg.

Binnen Psy-Balance hebben we jarenlange ervaring met chronische stressklachten en mentaal welzijn op de werkplaats. Zit je met vragen of wil je graag een begeleiding opstarten? Neem gerust contact op.

We bouwen ook mee aan het Psy4Psy project, waarin we meer aandacht willen voor (zelf)zorg en een laagdrempelig zorgaanbod ontwikkelen, specifiek voor psychologen in nood.

Hier komt een toffe quote!
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/signature.png
Psy4Psy project

Met de steun van het fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijn Stichting, bouwen we een psy4psy community uit: we willen meer aandacht voor (zelf)zorg en een laagdrempelig zorgaanbod ontwikkelen voor psychologen in nood.

In dit project willen we eerst en vooral een netwerk van vertrouwenspersonen oprichten.  Een vertrouwenspersonen is een aanspreekpunt in de lokale kring voor psychologen die het moeilijk hebben.  Ze doen een eerste inschatting en leiden de psycholoog in nood toe naar de gepaste zorg.  Het gaat hier dus om een vorm van vroegdetectie en -interventie.

Daarnaast willen we een psy4psy verwijslijst aanleggen: een lijst van psychologen die vertrouwd zijn met de aanpak van werkgerelateerde stressklachten, overspanning en burn-out en die bereid zijn om collega’s te helpen om weer de psycholoog te zijn die ze willen zijn.

Hier komt een toffe quote!
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/signature.png