Mogelijkheden

Relatie of koppeltherapie

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Kate has a special way of telling a story that draws you in and connects with you on a level that is raw and unfiltered.
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/testimonials_dark.png
Kate is an amazing counselor and takes the time to respond thoughtfully to your needs. I appreciate her so much.
Amazing kind hearted person. Really cares about who the client is and what their lifestyle is and how to improve it.
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/testimonials_dark_03.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Het hebben van een goede relatie is niet vanzelfsprekend

Elke relatie kent ups en downs. Sommige uitdagingen ga je samen aan en bij andere heb je hulp nodig. Dan helpt relatietherapie jullie.

Relatieproblemen staan tussen jou en je partner in. Je vraagt je af wat de oorzaken zijn van deze relatieproblemen. Iedere relatie kent hobbels op de weg. Soms zijn de hobbels echter zo groot dat ze tussen jullie in komen te staan en ontstaan er relatieproblemen. Deze kunnen heel veel verschillende oorzaken hebben. De liefde is niet echt meer voelbaar of lijkt helemaal verdwenen. Zo zorgen psychische problemen bij jou of je partner er bijvoorbeeld voor dat jullie onzeker in jullie relatie staan. Onder andere een depressie draagt vaak bij aan het ontstaan van relatieproblemen. Maar, bindingsangst, autisme, een laag zelfbeeld of een burn-out zijn ook oorzaken van relatieproblemen. Andere oorzaken waarin jullie je in kunnen herkennen zijn:

  • karaktereigenschappen, zoals agressie, egoïsme, dominantie en jaloezie
  • een miskraam, ongewenste zwangerschap of onvruchtbaarheid;
  • gebrek aan intimiteit;
  • familieproblemen;
  • te weinig tijd voor elkaar;
  • communicatieproblemen;
  • vreemdgaan;
  • problemen met seks.

Als jullie weten hoe dit is ontstaan kunnen jullie ook toewerken naar een oplossing en de liefde weer terugbrengen in jullie relatie. In relatietherapie gaan we vaak op zoek naar wat de destructieve patronen zijn waar het koppel in vast zit en bekijken we wat ieder anders kan doen om uit dit patroon te geraken. We maken ruimte om te praten over kwetsuren die de partners opgelopen hebben en door hierin naar elkaar te luisteren proberen we terug een begin van vertrouwen op te bouwen.

Hier komt een toffe quote!
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/signature.png