Mogelijkheden

Ouderbegeleiding en opvoedingsondersteuning

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Kate has a special way of telling a story that draws you in and connects with you on a level that is raw and unfiltered.
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/testimonials_dark.png
Kate is an amazing counselor and takes the time to respond thoughtfully to your needs. I appreciate her so much.
Amazing kind hearted person. Really cares about who the client is and what their lifestyle is and how to improve it.
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/testimonials_dark_03.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Wie kinderen opvoedt, zal dit waarschijnlijk ervaren als één van de grootste uitdagingen die je tegenkomt in een mensenleven

Het is dan ook normaal dat je als ouder af en toe vragen hebt, die je onzeker maken. Plots weet je het even niet meer. Als de bezorgdheden en onzekerheden zo hoog oplopen dat ze het dagelijks leven bemoeilijken, kan je een punt bereiken waarop je hulp zoekt.

Wanneer ouders botsen op moeilijk of verontrustend gedrag van hun kind vragen ze zich mogelijks af hoe ze hun kind kunnen ondersteunen. In het traject staan we stil bij wat er moeilijk loopt in jullie gezin en hoe dit anders kan. We maken ook ruimte voor je krachten als ouderpaar. We kijken naar wat goed loopt en breiden dat uit. We gaan samen op zoek naar wat jullie als ouders belangrijk vinden in de opvoeding van jullie kind(eren) en hoe jullie dit kunnen realiseren.

Opvoedingsondersteuning of ouderbegeleiding bestaat uit gesprekken met de ouder(s). Omdat ieder gezin anders is, heeft elk traject zijn specifieke vorm. We vertrekken steeds van de vragen en noden van de ouders, met als doel inzicht te verwerven in het gedrag van je kind, je ouderrol en de opvoeding:

  • Je wilt je bezorgdheid over het gedrag en welbevinden van je kind bespreken en zoeken naar oplossingen,
  • Je wilt de aanpak van de beide ouders meer op elkaar afstemmen,
  • Je zoekt naar je positie of naar meer rust in je samengesteld gezin,
  • Je wilt in goede verstandhouding als co-ouders je kinderen grootbrengen, …

Je bent geen ouder, maar je ‘wordt’ ouder en je evolueert hier steeds in. Je leert je kind kennen en je leert jezelf als ouder kennen. Na afloop heb je als ouders meer inzicht in de problemen van je kind en heb je meer inzicht in hoe je met het gedrag van je kind kunnen omgaan. Hierdoor neemt de kans op een positieve ontwikkeling van je kind toe, en is er meer ruimte voor een positieve relatie tussen jullie allen.

Hier komt een toffe quote!
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/signature.png