Mogelijkheden

Groepstherapie

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Kate has a special way of telling a story that draws you in and connects with you on a level that is raw and unfiltered.
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/testimonials_dark.png
Kate is an amazing counselor and takes the time to respond thoughtfully to your needs. I appreciate her so much.
Amazing kind hearted person. Really cares about who the client is and what their lifestyle is and how to improve it.
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/testimonials_dark_03.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Veel behandelingen die individueel gegeven worden, kunnen ook in een groep plaatsvinden

Sommige mensen schrikken op het begin een beetje als ze het advies krijgen om een groepsbehandeling te volgen omdat het toch een andere vorm van therapie is. Het is ook best spannend om met onbekenden over je problemen te praten, open te zijn over die dingen die je moeilijk vindt en om ook naar de problemen van andere mensen te luisteren. Maar de meeste mensen ervaren groepstherapie uiteindelijk als iets heel waardevols, mede doordat groepstherapie enorm veel voordelen met zich meebrengt.

Groepstherapie blijkt namelijk een hele effectieve manier van behandelen. In een groep vind je (h)erkenning, ontmoet je mensen met dezelfde problemen die echt begrijpen wat je voelt en vind je voorbeelden van hoe andere mensen met dezelfde problemen omgaan. Deze voordelen worden door veel mensen die een groepstherapie volgen als heel fijn ervaren. Het geeft ze weer hoop voor de toekomst en geeft ze handvatten om beter te leren omgaan met de problemen die ze ervaren.

Soms kan een groepstherapie een aanvullende behandeling zijn op gesprekken, soms kan alleen groepstherapie worden gevolgd. De afspraak om een groep te gaan volgen wordt altijd samen met de therapeut en de cliƫnt gemaakt, zo mogelijk bij het bespreken van het behandeladvies, zo nodig bij een tussenevaluatie van een individuele behandeling. Aan het einde van een behandeling volgt altijd een evaluatie. Daarin wordt besproken wat de groep heeft opgeleverd, waar nog knelpunten liggen en waar verdere groeimogelijkheden zijn en hoe die benut kunnen worden.

In de groepen komen onderwerpen aan bod volgens een vast draaiboek en worden specifieke vaardigheden aangeleerd.

Hier komt een toffe quote!
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/signature.png