Mogelijkheden

Gezinstherapie

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Kate has a special way of telling a story that draws you in and connects with you on a level that is raw and unfiltered.
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/testimonials_dark.png
Kate is an amazing counselor and takes the time to respond thoughtfully to your needs. I appreciate her so much.
Amazing kind hearted person. Really cares about who the client is and what their lifestyle is and how to improve it.
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/testimonials_dark_03.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Ieder gezin kent zo wel zijn eigen problemen

Kinderen vliegen elkaar in de haren, pubers zoeken de grenzen op of je bent het oneens met je partner over de opvoeding. Voor de meeste gezinnen misschien wel herkenbare situaties. Het is echter wel belangrijk om er samen over te blijven praten en tot goede oplossingen te komen. Wanneer dit niet lukt en het tot te veel irritaties leidt, kan gezinstherapie de uitkomst bieden.

In gezinstherapie staan de relaties binnen het gezin centraal. Er wordt vooral gefocust op de sterke kanten van het gezin. Samen wordt onderzocht welke manieren jullie helpen om elkaar weer te steunen en te begrijpen en het plezier terug te vinden in het gezin.

Gezinstherapie is een vorm van systeemtherapie. Bij gezinstherapie wordt er naar het hele systeem gekeken, in dit geval het gezin. Het gaat namelijk niet om een persoon, maar over alle personen binnen een gezin. Binnen het systeem hebben jullie gewoontes opgebouwd en manieren hoe je met elkaar omgaan. Maar door veranderingen kunnen hier problemen optreden. Er wordt onderzocht hoe gezinsleden op elkaar reageren en hoe daardoor de problemen veroorzaken en in stand worden gehouden. Er is aandacht voor de verschillende rollen, posities en verwachtingen van elkaar in het gezin. Het doel van de therapie is dat iedereen binnen een systeem zich bewust wordt van onderlinge reacties op elkaar en begrijpen welke invloed zij op anderen hebben.

Bepaalde veranderingen bij een persoon kunnen impact hebben op het hele gezin en voor een verstoorde communicatie zorgen. Voorbeelden van omstandigheden die de communicatie binnen het gezin kunnen verstoren zijn:

  • Ernstige ziekte of overlijden binnen het gezin of bij mensen die dichtbij staan
  • Problemen van een gezinslid (met zichzelf of op school of werk)
  • Relatieproblemen
  • Geboorte
  • Pubertijd
  • Het uit huis gaan van kinderen
Hier komt een toffe quote!
https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2022/02/signature.png