bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Info

Mijn naam is Seppe Vanlishout.

Iedereen heeft wel eens te maken met mentale uitdagingen, het is immers onderdeel van het leven. Echter, hoe je met deze uitdagingen omgaat, kan een bron van moeilijkheden zijn. Het kan een zoektocht zijn met vallen en opstaan, waarbij je door de vele bomen het bos niet meer ziet en de weg even kwijt bent.

Hoe weet ik dat dit bij mij past?
Ik geloof dat waar een wil is, een weg is. Het feit dat jij de stap naar hulpverlening durft te zetten, is al een sterke start. Om duurzame en kwaliteitsvolle begeleiding te bieden, vind ik het belangrijk om ruimte te geven aan jou om te spreken. Ik ben ervan overtuigd dat door jouw verhaal centraal te stellen als expert over jouw leven, er een veilig samenwerkingsverband kan ontstaan waaruit gewerkt kan worden aan een positieve verandering.

Is begeleiding dan enkel een ‘luisterend oor’, dat verhelpt mijn problemen toch niet?
Aangezien iedereen uniek is en wat voor de ene persoon werkt, niet per se voor een andere persoon werkt, is het voor mij belangrijk om op maat van jouw behoeften en capaciteiten te werken.

Als psycholoog is het mijn absolute prioriteit om, naast het bieden van een luisterend oor, samen met jou te werken aan de huidige (probleem)situatie en te zoeken naar werkbare handvatten/gedachten/gedragingen om de huidige EN toekomstige uitdagingen beter te trotseren.

Ik werk op maandag, dinsdag en donderdag.

Het regulier tarief bij Seppe zal tot eind september 2023 verlaagd worden naar €50 per gesprek.

https://psy-balance.be/wp-content/uploads/2023/03/seppe-320x320.jpg
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ervaring

In 2019 ben ik afgestudeerd als toegepast psycholoog aan Thomas More en heb sindsdien een rijke ervaring opgebouwd in het vakgebied. In september 2023 studeer ik af aan de UGent als klinisch psycholoog. Tijdens mijn eerste stage-ervaringen werd ik opgeleid als psychodiagnosticus, waar ik me kon verdiepen in allerlei evidence-based testmateriaal en technieken om probleemgebieden in kaart te brengen. Verder heb ik vanuit mijn beide opleidingen praktijkervaring kunnen opdoen binnen individuele -en groepsbegeleiding (partner/gezin) met een veranderingsgerichte aanpak.

Expertise:

  • Stress -en angstklachten (gegeneraliseerde angst, sociale angst, paniek, burn-out,…)
  • Gezins -en relatieproblematieken (moeilijke thuissituatie, conflicten,…)
  • Motivationeel werken (persoonlijke groei, identiteit, zelfbeeld,…)
  • Psychosegevoeligheid (hallucinaties en/of waangedachten, nazorg, stabilisatie)
  • Slaapproblemen
  • Emotionele problemen
Balance is not something you find, it’s something you create
Jana Kingsford
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Opleiding en erkenning

Opleiding

  • Bachelor Toegepaste Psychologie (Thomas More Antwerpen, 2019)
  • Master in de Klinische Psychologie (UGent, 2023)
Hier komt een toffe quote!